Välj en sida
Hem

Integrationssammandrag med förståelse på kuppen.

Om man mest träffar människor som är lika en själv är det lätt att tro att det är så världen ser ut. Att alla har de senaste fotbollsskorna med hög strumpa och memory foam, och två föräldrar som bakar till helgens fikaförsäljning. Eller att föräldrarna visserligen är intresserade av ens fotbollsliv, men att de sällan kommer till matcherna för att de saknar bil eller jobbar. Att enda sättet att komma till en bortamatch är att trycka in åtta barn i tränarens bil för att ingen annan kör. Eller att det är jättemånga ungdomar på träningarna, men bara en tränare.

Vi vet att Göteborg är en delad stad där förutsättningarna för barn och ungdomar i fotbollslag skiljer sig markant mellan öst, väst, norr och söder. Givetvis finns det också stora skillnader inom stadsdelarna. På Göteborgs Fotbollförbund kan vi inte på egen hand lösa den orättvisa situationen, men vi är fast beslutna att göra så mycket vi kan hantera.

På Sveriges nationaldag kommer vi att genomföra ett integrationssammandrag. Det innebär att de pojk- och flicklag som är 10–12 år ska få chans att spela fotboll mot varandra, tvärs över stadsdelarna. Normalt sett spelar lag i den här åldern så lokalt som möjligt i seriespel, för att man ska slippa längre resor. Lag i åldersgrupperna 6–9 år möts också lokalt och i sammandragsform, medan man från 13 år har mer geografiskt blandade serier.

Under integrationssammandraget den 6 juni kommer vi att blanda lagen för att spela med varandra, istället för mot varandra. Vi tror att det är ett första steg för våra unga spelare att upptäcka hur mycket man har gemensamt, snarare än tvärtom. Kanske ökar vi förståelsen på kuppen. Och eventuellt lär man känna nya vänner och begåvas med nya perspektiv. Vi bor ju ändå i samma stad.

Kontakta oss

Hugo Levins väg 7
401 24 Göteborg
031-761 07 00
webmaster@gbgfotboll.se